MARMARALOJİSTİK OTOMASYON SİSTEMİ

1 Bu Link'e tıklayarak adrese gidin.
2 Giriş yapın veya yeni hesap oluşturun.
3 Sistemimizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Aklınıza takılan sorunuz için, lütfen bize iletisim@marmaralojistik.com adresine bir e-posta göndererek bize bildirin. Teşekkür ederiz!

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS)

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS), yani doğrudan pazarlama, dünyada kullanılan en etkili ve değerli pazarlama yöntemidir. COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) firmanızın hedef kitlesi ile doğrudan, hiçbir aracı kurum kullanmadan iletişime geçmesidir.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS), tüketici ile karşılıklı etkileşim içinde olan, çift yönlü bir pazarlama yöntemidir. Burada doğru yöntemleri kullanmanız halinde hedef kitleniz size mutlaka geri döner. Böylece hedef kitlenizin tepkisini ölçebilir pazarlama stratejilerinizi geliştirme imkanı bulabilirsiniz.

CBS Üzerinde yaşadığımız üzerindeki karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel konularda, pazarlama ve iletişim çözümleri bulmaya yönelik mekana/konuma dayalı karar verme süreçlerinde kullanıcılara yardımcı olmak üzere, büyük hacimli coğrafi verilerin; toplanması, depolanması, işlenmesi, yönetimi, mekansal analizi, sorgulaması ve sunulması fonksiyonlarını yerine getiren tamamıyla Marmara Lojistik tarafından tasarlanmış donanım, yazılım, personel, coğrafi veri ve yöntemleri içeren sistemin bütünüdür.

Coğrafi Bilgi Sistemi, coğrafya, haritacılık ve bilgisayar bilimleri ile ilgili bir teknoloji olup Coğrafi Veri Altyapısı bileşenlerinden Bilgi Teknolojileri kapsamında yer alır. Görsel tabanlı verilerin işlenip amaca uygun kullanılmasında olanak sağlar.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) - Marmara Lojistik

CBS, kavramsal bir sınıflamada hiyerarşik olarak öncelikle Sistem, sonra Bilgi Sistemi kategorisi altında yer alır. İşlevsel bir sınıflamada ise CBS, öncelikle Teknoloji, sonra Bilgi Teknolojisi altında yer alır.

Kullanım Alanları

CBS teknolojisi bilimsel araştırmalar, kaynak yönetimi, varlık yönetimi,alt yapılar (doğalgaz, elektrik, su), arkeoloji, çevresel etki değerlendirmesi, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, kartografya,kriminoloji, coğrafi tarih, pazarlama, lojistik, maden haritalama, haritacılık, tarım ekili tarım alanlarının tespiti ve toplam mahsülün hesaplanması, askeri uygulamalar, hava, deniz ve kara trafiği izleme araç takip sistemleri, meteoroloji,arama kurtarma ve diğer amaçlar için kullanılabilir. Örneğin, CBS doğal afetlerde acil müdahaleleri kolaylaştırmak için hesaplamalar yapmaya olanak tanır. CBS yeni sulak alanların bulunmasında ve bu alanların korunmasında kullanılabilir. CBS bazı şirketler tarafından avantaj sağlaması amacıyla yeni pazar alanları bulmak için kullanılabilir.

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), İngilizce Geographical Information Systems (GIS) ifadesinin Türkçeye çevrilmiş hali olup, kullanıcıların çok farklı disiplinlerden olması nedeniyle, bu kavram da değişik şekillerde tanımlanmaktadır. Özellikle CBS’nin dünyada konumsal bilgi ile ilgilenen kişi, kurum ve kuruluşlar arasında geniş bir merak uyandırması, gelişmelerdeki hızlı değişiklikler, özellikle ticari beklentiler, farklı uygulama ve fikirler, CBS’nin standart bir tanımının yapılmasına henüz izin vermemiştir. CBS, bazı araştırmacılara göre konumsal bilgi sistemlerin tümünü içeren ve coğrafi bilgiyi irdeleyen bir bilimsel kavram, bazılarına göre; konumsal bilgileri dijital yapıya kavuşturan bilgisayar tabanlı bir araç, bazılarına göre de; organizasyona yardımcı olan bir veri tabanı yönetim sistemi olarak nitelendirilmektedir. Buna göre en genel haliyle CBS tanımı aşağıdaki şekildedir;

Coğrafi Bilgi Sistemleri; konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik-olmayan bilgilerin toplanması, saklanması, işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren bir bilgi sistemidir.

Zamansal Coğrafi Bilgi Sistemi (ZCBS) Coğrafi varlıkların gerek grafik gerekse grafik olmayan konumsal bilgilerinde zamanla meydana gelen değişimleri izleyebilen ve analiz edebilen coğrafi bilgi sistemidir.

TEKLİF ALIN

Bir sonraki en iyi projemizi yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız!

TEKLİF ALIN

Bir sonraki en iyi projemizi yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız!

YUKARI